.

Na met succes het KNVvL-brevet te hebben behaald, mag je bij alle, bij de KNVvL aangesloten clubs, (gast-)vliegen.

Veelal accepteren niet-KNVvL clubs dit brevet als bewijs van veilige en kundige vliegprestaties.

Vliegles

Bij ons bestaat de mogelijkheid om vliegles A-motor, Helikopter, Zweef en Multikopter te krijgen. Wij geven les met een Futaba zender, welke niet aan andere merken is te koppelen.

Wij geven (gratis) les op basis van vrijwillige inzet van onze instructeurs.

De vlieglessen worden gegeven met het toestel van de leerling.

Motorvliegtuig

Voor Motorvliegtuig les heb je een lestoestel met toebehoren en een Futaba zender nodig. Met een lestoestel bedoelen we een toestel met een spanwijdte van 1,4 tot 1,8 meter, type bovendekker.

Zweefvliegtuig

Voor Zweefvliegtuig les heb je een lestoestel met toebehoren en een Futaba zender nodig. Met een lestoestel bedoelen we een toestel met een spanwijdte van 1,4 tot 1,8 meter. Denk hierbij aan een Easyglider of soortgelijke rustig vliegend toestel. Koop om te beginnen zeker hotliner.

Helikopter

Voor Helikopter vliegles heb je een 550 ~ 600 size heli met een Futaba zender nodig, of de aandrijving brandstof of elektro is dat maakt niet uit.

(Met een heli-brevet mag je ook met een multikopter vliegen)

Multikopter

Multikopter les wordt gegeven met elke multikopter die met een Futaba zender kan worden bestuurd. GPS, stabilisatie en waypoints moeten uitgeschakeld kunnen worden. Met een multikopter brevet mag je geen heli vliegen, andersom wel.